Promociona't a Spotify!

PROMOCIONA’T A SPOTIFY!

Un cop has publicat la teva música a Spotify no hauries de quedar-te de braços plegats a esperar quantes reproduccions aconsegueixes. Si realment vols desenvolupar la teva carrera, has de tenir una actitud activa amb els teus llançaments.

Spotify és ple de música que ningú escolta. La prova la tens en forgotify.com, una divertida pàgina web en la qual pots escoltar cançons de Spotify que no han estat reproduïdes cap vegada. No et ment si et dic que jo he trobat més d’una joia oblidada.

El primer que has de definir és el que esperes de Spotify, quin és el teu objectiu.

Aquests són els objectius que jo considero més importants. Però tu també pots definir els teus propis.

OBJECTIUS A SPOTIFY

  1. Guanyar diners.
  2. Comunicar-te amb els teus fans
  3. Una pàgina de referència
  4. Posicionar-te en el teu estil de música
  5. Arribar a nous públics.

Guanyar diners.

No és l’objectiu més realista per a la majoria dels músics. Per descomptat, tothom vol guanyar diners, però les grans quantitats només estan abast dels artistes més escoltats. Si esperes viure de les reproduccions hauries d’assolir xifres realment importants.

Es considera que la mitjana de pagament per reproducció és de 0,006 €, encara que pot baixar fins a 0,0007 o pujar a 0,010 €. Depèn el país i de l’artista, no tothom ni a tot arreu cobra el mateix. Com sempre, com més important ets, més et paguen.

Comunicar-te amb els teus fans

El més probable és que moltes persones t’escoltin perquè ja et coneixen. Estar en Spotify reforça els teus llaços amb el teu oient, que poden escoltar-te quan volen i la distància s’escurça. amb el
Perfil d’artista de Spotify pots oferir molta més informació sobre tu, dates de concerts, marxandatge, etc. És molt més fàcil que algú vegi informació sobre tu al mateix Spotify, que vagi a la teva web expressament.

Una pàgina de referència

Hi haurà qui li hagin parlat de la teva música, t’hagi vist en concert o se l’hagin recomanat. És molt possible que el primer que faci és anar Spotify per veure si hi ets i escoltar-te. Si no apareixes, has perdut la teva primera oportunitat.

QUÈ NECESSITO PER PUJAR LA MEVA MÚSICA SPOTIFY?

 

Posicionar-te en el teu estil de música

Quan algú és aficionat a un estil, és normal que acabi buscant més música d’aquest. Si estàs a Spotify et encontrarám amb més facilitat amb mitjançant, per exemple, la pestanya “els seus fans també escolten”.

Vivim en el món del “long tail” Si aconsegueixes trobar el nínxol per la teva música guanyaràs molta projecció per la teva música.

Arribar a nous públics.

Per a mi aquesta és una de les grans meravelles de Spotify, descobrir música i artistes que no coneixia. Spotify és el lloc perfecte per captar nous oients. Persones que mai haguessin arribat a escoltar-estan tan sols a un clic de la teva música.

Tens altres objectius a Spotify? Escriu-me a info@insitumusic.com