11+ 1 BENEFICIS D’ENREGISTRAR EL TEU CONCERT

Et preguntes si val la pena fer un enregistrament professional de la teva pròxim concert. Tens dubtes de si serveix per alguna cosa … segueix llegint i t’explicaré per què crec que sí que val la pena.

Preparar un concert significa energia, temps i diners. A tots ens agradaria poder recuperar la inversió. Per què deixar que s’esvaeixi l’oportunitat ?.

Anem per parts …

BENEFICIS ECONÒMICS

Els mitjans de finançament que et proposo no van a fer-te ric, però poden compensar-les despeses fetes.

Venda de CDs físics

Aquesta és una de les raons més potents per editar qualsevol tipus de gravació, ja sigui de concert o en sessións. Si creus que modifica CDs ja no és rendible et remeto al meu article Guanyar diners amb la gravació i edició del teu CD. No podràs vendre el CD a aquest mateix concert, però concerts hi ha sempre.

Puc assegurar-te que el 90% dels CDs que editem recuperen la inversió amb les vendes en els concerts.

Ara bé, cal treballar una miqueta el màrqueting: posar els CDs en una taula de venda ben visible, comentar-durant el concert o signar personalment els CDs que es comprin.

Venda online

és un derivat de la venda anterior. Amb les eines digitals que hi ha avui dia és molt fàcil poder vendre des del teu web en línia. Pots oferir descàrregues o la venda del CD físic. L’avantatge de la web és que és una botiga oberta a tothom i 24 hores.

Crowfunding

Un cop has fet la gravació pots llançar una campanya en una plataforma i demanar ajuda per sufragar les despeses de gravació i edició. Sabies que plataformes com Verkami tenen actualment una taxa d’èxit per al 70% dels projectes?

El premi pot ser una còpia del CD en edició limitada o signada. El crowfunding funciona sobretot si li dediques temps i ofereixes incentius com fotos exclusives, entrades gratis, etc.

Llista de subscripció

Avises que el concert està sent gravat i que els assistents que vulguin es poden apuntar a una llista per rebre el CD a casa tranquil·lament (pagant en el moment). També ho he vist funcionar amb èxit, especialment si es tracta d’un concert per una causa concreta: un homenatge, un aniversari, un acte benèfic … Un consell, quan fixis el preu del CD, tingues en compte el cost de l’enviament, no vagis a agafar-se els dits.

Beneficis econòmics indirectes

També n’hi ha, com per exemple, tenir un enregistrament professional t’aconseguirà més contractes i més oportunitats d’actuar de manera remunerada. L’enregistrament professional sempre puja el preu de l’artista.BENEFICIS MUSICALS

Però, al capdavall, som músics i no venedors. Els diners són importants però hi ha d’haver altres raons. T’explico els beneficis estrictament musicals. Vaja, l’art per l’art.

Posada a punt

L’enregistrament d’un concert de música clàssica sempre és una oportunitat per posar a punt tot el repertori. Quan interpretes en concert no hi ha marxa enrere, no es pot repetir. Inconscientment la teva preparació serà molt més intensa i en profunditat si saps que tot quedarà registrat.

Feedback

No hi ha res millor per saber el moment musical en què ets a nivell interpretatiu que poder escoltar realment com ho fas. Tots els músics evolucionem en la nostra interpretació i és bo tenir referències de com ho fem ara i com ho hem fet en el passat per saber com volem fer-ho en el futur.

Test

Gravar un concert és més assequible en temps i diners que un CD en sessions d’enregistrament. Pots utilitzar el concert com un test de si estàs preparat per afrontar el «gran projecte» de gravar i editar un CD.

Salt cap endavant

Hi ha un abans i un després de gravar. Els músics moltes vegades tenim la sensació de que millorem «a salts». Estem en un nivell i després vam notar que hem passat a «un altre nivell» superior. L’enregistrament del teu concert pot ser un dels detonants que et situïn en el següent esglaó de la teva interpretació musical.

BENEFICIS EN MARKETING

És important que se sàpiga què fas i com ho fas. L’enregistrament musical és un element primordial per arribar al nostre públic. La qualitat de la gravació també ens parla de la qualitat dels intèrprets.

Visibilitat

Si no ets a la xarxa, sembla que no existeixes. Avui dia és el mitjà de comunicació principal. Si vols tenir una comunitat de persones que et segueixen cal que proporcionis contingut de qualitat. Està demostrat que el multimèdia és reproduït moltes més vegades que el text. És que cada vegada llegim menys.

Acompanyar les imatges amb àudio crida molt més l’atenció. Ho vaig comprovar personalment fa uns dies al meu Facebook. En pujar un petit vídeo de 30 segons amb unes fotos i música d’un enregistrament recent es van multiplicar per quatre les vistes, reproduccions, comentaris, likes etc.

Atreure nou públic

Persones que no et coneixen fins a aquest moment arribaran a tu a través de l’escolta en les xarxes. No han pogut estar al teu concert però potser vinguin al pròxim.

I finalment, la més poderosa raó, la principal per la qual ens vam gravar, fem fotos, vídeo …

PER PODER RECORDAR COM VA SER

Coneixes més maneres d’aprofitar la gravació del teu concert?